CHIAPUDDING
En nydelig kremet chiapudhding med multesmoothie, nøttekrønsj, kokosflak og pasjonsfrukt.
CHIAGRØT
- 1 boks kokosmelk
- 4 stk dadler
- 1 klype himalayasalt
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ss sitronsaft
- 3 ss chiafrø
SMOOTHIE
- 1 dl frosne multer
- 1 banan
- litt ananas juice
NØTTEKRØNSJ
- 1 dl hakket mandler
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl solsikkekjerner
- 1 ss kokossukker
- 4 ss vann eller extra virgin kokosolje
FREMGANGSMÅTE
Bland kokosmelk (den tykke delen), dadler, havsalt & sitronsaft i en blender. Rør inn chiafrø for hånd. La stå på kjøkkenbenken i 15 minutter, slik at chiafrøene får svelle før den settes inn i kjøleskapet over natten.
Rør alle ingrediensene til nøttekrønsjen sammen. Fordel blandingen på et bakepapir. Stekes i ovnen på varmluft 160 grader i 15 minutter. Avkjøles & oppbevares i en glasskrukke.
Bland multer, banan & ananasjuice i en blender til smoothie konsistens & settes kjølig.
Ha chiapudding i en skål, litt smoothie, nøttekrønsj, kokosflak & pasjonsfrukt.
Oppskrift designet av Camille Chloe Sommerstad.