CHIAPUDDING


En nydelig kremet chiapudhding med multesmoothie, nøttekrønsj, kokosflak og pasjonsfrukt. 


 CHIAGRØT:

1 boks kokosmelk

4 dadler

1 klype havsalt

1 ss sitronsaft

3 ss chiafrø


SMOOTHIE:

1 dl frosne multer

1 banan

Litt ananas juice


NØTTEKRØNSJ:

1 dl hakket mandler

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl solsikkekjerner

1 klype havsalt

1 ss kokossukker

4 ss vann


FREMGANGSMÅTE:

Bland kokosmelk (den tykke delen), dadler, havsalt & sitronsaft i en blender. Rør inn chiafrø for hånd. La stå på kjøkkenbenken i 15 minutter, slik at chiafrøene får svelle før den settes inn i kjøleskapet over natten.

Rør alle ingrediensene til nøttekrønsjen sammen. Fordel blandingen på et bakepapir. Stekes i ovnen på varmluft 160 grader i 15 minutter. Avkjøles & oppbevares i en glasskrukke.

Bland multer, banan & ananasjuice i en blender til smoothie konsistens & settes kjølig.

Ha chiapudding i en skål, litt smoothie, nøttekrønsj, kokosflak & pasjonsfrukt.


Oppskrift designet av Camille Chloe Sommerstad.